Umman’ın Al Khasab şehri açıklarında seyreden bir kargo gemisi, şüpheli bir saldırıya uğradı. Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları Ajansı (UKMTO) tarafından yapılan açıklamada, geminin bilinmeyen bir cisim tarafından vurulduğu belirtildi.
Olayın, Al Khasab’ın yaklaşık 37 kilometre kuzeydoğusunda gerçekleştiği ifade edildi. UKMTO, saldırı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve bölgeden geçen gemilere dikkatli hareket etmeleri yönünde uyarıda bulundu.
Bu gelişme, ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı’nın kontrolünün ABD’de olduğu yönündeki açıklamalarının ardından geldi. Trump, İran ile gerilim konusundaki görüşmelerin Tahran için son fırsat olduğunu belirterek, Hürmüz Boğazı’ndaki geçiş ücretinin kontrolünü tamamen ABD’nin elinde tutacağını vurgulamıştı.






















