Kartal Belediyesi, Balıkesir’in Gömeç ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek amacıyla Arama Kurtarma ekibini bölgeye sevk etti. Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak kontrol altına alınması gereken bir duruma geldi.
Yangının duyulmasının ardından, Kartal Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kısa sürede olay yerine ulaşarak aktif olarak yangın hattında görev almaya başladı.

Ekipler, yangın bölgesine tam teçhizatlı olarak 1 su tankeri, 1 arama kurtarma aracı ve 2 destek aracı ile birlikte 14 kişilik profesyonel bir ekip ile sevk edildi. Kartal Belediyesi arama kurtarma ekibi, diğer ekiplerle koordineli bir şekilde söndürme çalışmalarına katıldı.

Rüzgarın zorlu şartlarına rağmen, ekipler hortumlarla alevlere müdahale ederek yangının kontrol altına alınması için mücadele ediyor. Ekibin öncelikli hedefi, alevlerin daha geniş ormanlık alanlara veya yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Balıkesir Gömeç’te ciğerlerimizi yakan orman yangınına müdahale etmek üzere 14 kişilik Kartal Arama Kurtarma ekibimizi ve donanımlı araçlarımızı hızla bölgeye sevk ettik. Vatanımızı korumak ve alevleri bir an önce kontrol altına almak için dayanışma ruhuyla, tüm imkânlarımızla sahada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.






















