Denizli, Türkiye Satranç İkinci Ligi ve Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Yaklaşık bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan bu organizasyonlar, 2-16 Ağustos 2026 tarihleri arasında düzenlenecek.
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen etkinlikler, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yapılacak. Türkiye Satranç İkinci Ligi, 2-9 Ağustos 2026 tarihleri arasında Pamukkale Satranç Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bu ligde 33 takım ve 330 sporcu, birinci lige yükselmek için mücadele edecek.
Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ise 9-16 Ağustos 2026 tarihlerinde aynı salonda yapılacak. 72 takım ve 576 sporcu, şampiyonluk kupasını kazanmak ve bir üst lige terfi edebilmek için kıyasıya yarışacak.

Denizli, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek usta satranççılar ve genç yetenekleri ağırlamaya hazırlanıyor. Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, bu önemli organizasyonlar için tüm sporculara ve kulüplere başarılar diledi.






















