Denizli’nin Çameli ilçesinde bu yıl 10. kez düzenlenecek Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali, 5-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival öncesinde açıklamalarda bulunan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, etkinliklerin detaylarını paylaştı.
Başkan Arslan, festivalin her yıl büyük bir coşkuyla yapıldığını belirterek, “Pandemi nedeniyle birkaç yıl ara verdik ama her yıl yöresel festivallerimizi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 5 Ağustos’ta açılış günümüzde yöresel sanatçılarımıza öncelik veriyoruz,” dedi.

Bu yıl festival, 5 Ağustos saat 20.00’de Yörük Göçü etkinliğiyle başlayacak. Başkan Arslan, “Davullarla, zurnalarla Yörük arkadaşlarımızla birlikte yürüyüş yapacağız. Ardından Muhammed Koç amcamız ve yöresel sanatçılarımız sahne alacak,” şeklinde konuştu.

Festivalin ikinci gününde Elmalı Mahallesi’nde alabalık yarışmaları ve etkinlikler düzenlenecek. Başkan Arslan, “Burada alabalık pişirme yarışmaları olacak. Akşam Hüseyin Kağıt konseriyle eğlenceyi tamamlayacağız,” dedi.

Cuma günü tarım paneli düzenlenecek ve akşamında Songül Karlı’nın konseri gerçekleştirilecek. Festivalin son gününde ise Tuğba Yurt ile final konseri yapılacak. Ayrıca, çeşitli yatırımların açılışları ve incelemeleri de gerçekleştirilecek.

Başkan Arslan, tüm Türkiye’ye çağrıda bulunarak, “Mevlana’nın dediği gibi, ‘Gelsinler.’ 4 gün boyunca hem kültürel hem de ticari anlamda güzel bir festival yapmayı planlıyoruz,” ifadelerini kullandı.























