Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesinin 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde yağmur suyu hattı kazandırmak için altyapı seferberliği başlattı.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, mahalledeki Öteyüz Bulvarı, Öğrencik, Mimar Sinan ve İbni Sina caddeleri ile bazı sokaklarda yağmur suyu hattı çalışmalarına hız verdi. Toplam 4 kilometre uzunluğundaki güzergahta yürütülen bu altyapı çalışmaları, yağışlı dönemlerde su birikintileri ve taşkın risklerini en aza indirmeyi hedefliyor. Altyapı işlemleri tamamlandıktan sonra, söz konusu güzergahta asfalt kaplama çalışmaları yapılacak, böylece bölgedeki ulaşım daha güvenli ve konforlu hale getirilecek.

Ayrıca, BUSKİ ekipleri bölgede 170 metre uzunluğunda dere ıslahı çalışmaları da yürütüyor. Bu çalışmalar, bölgenin yağmur suyu drenaj kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, altyapı sorunlarının çözülmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Büyükşehir’in bu çalışmasıyla rahatlamış olacağız. Cadde ve sokaklarımızda yağış dönemlerinde su taşkınlıkları oluyordu. Bu çalışma sonucunda su taşkınlıklarından kurtulmuş olacağız. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’ya teşekkür ediyoruz” dedi.






















