Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, kahvehanelere yönelik işgal denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde kamuya ait alanları işgal eden işletmelere uyarılar yapıldı.

Denetimler, Atatürk Bulvarı Dutlu Yol, Selvilitepe Mahallesi, Şehit Oğuz Erbay Sokak, Karaağaç Yolu, Cami Önü ve Altay Meydanı gibi bölgelerde gerçekleştirildi. İşgalleri tespit edilen işletmelerin işgalleri kaldırılırken, tekrar eden ihlallerde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Ekipler, Alankuyu, Çatalçeşme, Öğretmenevi arkası, Demirci Camii yanı, Kervan Yolu ve Göçmen Kahvehaneleri bölgelerinde de denetimlerini sürdürdü. İşletme sahipleri, ilgili mevzuat hakkında bilgilendirilerek, kurallara aykırı uygulamaların devam etmesi halinde yasal işlem yapılacağı konusunda uyarıldı.

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Kızıl, denetimlerin vatandaşların ortak kullanım alanlarını korumaya yönelik olduğunu vurguladı. Kızıl, “Kaldırımlar, yollar ve ortak alanlar vatandaşlarımızındır. Tüm işletmelerin bu konuda gerekli özeni göstermelerini bekliyoruz. Önceliğimiz esnafımızı bilgilendirerek işgallerin kaldırılmasını sağlamaktır. Ancak yapılan uyarılara rağmen aynı ihlallerin sürmesi halinde ilgili mevzuat kapsamında cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın rahat ve güvenli ulaşımı için denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz,” dedi.
























