Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Samsun’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kupası 2. Ayak (TSP 2) müsabakalarında önemli bir başarı elde etti. 22 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe 524 sporcu katıldı.
Muğla’nın okçuları, Makaralı Yay Kadın Takımı ile Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Takımda yer alan Hazal Burun, Ecesu Demircan ve Songül Lök, bu büyük başarıya imza attı. Ayrıca, Makaralı Yay Karışık takım kategorisinde Emircan Haney ve Ecesu Demircan ikilisi Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya, Makaralı Yay U21 Kadın kategorisinde ise Ecesu Demircan, Meleknur Küçük ve Nilsu Akpınar Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Bireysel mücadelelerde ise Hazal Burun, Makaralı Yay Kadın kategorisinde gümüş, Emircan Haney ise Makaralı Yay Erkek Bireysel kategorisinde bronz madalya elde etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sporcuların başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ulusal ve uluslararası turnuvalarda Büyükşehir sporcularımız elde ettikleri başarılarla Muğla’mızı gururlandırmaya devam ediyor. Samsun’da düzenlenen turnuvadan Türkiye Şampiyonluğu ve farklı derecelerde elde ettikleri başarılarla dönen okçularımızı ve antrenörümüz Dr. Ejder Sözen’i bir kez daha kutluyorum. Bizleri bu başarılara alıştırdıkları için ve Muğla’mızın gençlerine rol model oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.






















