Konya’nın kalbinde 22 yıllık dönüşümde son etap başladı

featured
Konya’nın kalbinde 22 yıllık dönüşümde son etap başladı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’nın tarihi merkezinde yürütülen Suriçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde üçüncü ve son etabın temeli atıldı. 163 bin metrekarelik alanda sürdürülen ve toplam maliyetinin 6 milyar lirayı aşması beklenen projede 94 dükkan ile 98 ofis daha şehre kazandırılacak.

Suriçi Projesi’nde son etabın temeli atıldı

Meram Belediyesi tarafından Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen Suriçi Çarşısı’nda üçüncü ve son etap için temel atma töreni düzenlendi.

163 bin metrekarelik alanda sürdürülen projede son etapla birlikte yapılaşma sürecinin önemli bir bölümü tamamlanma aşamasına geldi. Yeni etapta 94 dükkan ve 98 ofis inşa edilecek.

Önceki etaplarla birlikte Suriçi’nde toplam 690 bağımsız bölümün ticaret ve sosyal hayatın hizmetine sunulması planlanıyor.

Tarihi doku korunarak yeni yaşam alanları oluşturuluyor

Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden izler taşıyan bölgede yürütülen proje, yalnızca yapılaşmaya değil, tarihi ve arkeolojik mirasın korunmasına da odaklanıyor.

Proje kapsamında Roma yolu, Roma hamamı ve Selçuklu dönemine ait çeşitli arkeolojik alanların ortaya çıkarıldığı belirtilirken, bu alanların turizme kazandırılması planlanıyor.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, dönüşüm kapsamında mevcut imar hakkının yaklaşık yüzde 50’sinden vazgeçildiğini belirterek tarihi doku ve kamusal alanlara daha fazla yer ayrıldığını ifade etti.

Suriçi’nde ticaret ve sosyal yaşam bir araya gelecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Suriçi’nin şehir merkezinde yeni bir ticaret alanına dönüştüğünü belirterek, bölgedeki arkeolojik alanların da şehir turizmine kazandırılacağını söyledi.

Altay, Suriçi Kentsel Dönüşümü’nün Konya’da Darü’l-Mülk çatısı altında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli parçalarından biri olduğunu ifade etti.

42 bin metrekarelik park alanı planlanıyor

Suriçi’ndeki dönüşüm yalnızca yapılaşmayla sınırlı kalmayacak. Larende’de 42 bin 200 metrekarelik park ve etkinlik alanı ile 16 bin metrekarelik Arkeolojik Park Alanı oluşturulması planlanıyor.

Tarihi yapı ve kalıntıların da turizme kazandırılmasıyla Suriçi’nin ticaret, sosyal yaşam, yeşil alanlar, turizm ve arkeolojik mirasın bir arada bulunduğu yeni bir şehir odağı haline getirilmesi hedefleniyor.

Temel törenle dualarla atıldı

Suriçi Çarşısı Projesi’nin üçüncü etap temel atma törenine Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri katıldı.

22 yıldır sürdürülen dönüşüm çalışmalarının son yapılaşma halkası olan üçüncü etabın temeli, törene katılan protokol tarafından dualarla atıldı.

Konya’nın kalbinde 22 yıllık dönüşümde son etap başladı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir