Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kemik iliği biyopsisi işlemini ilk kez başarıyla uygulamaya başladı. Daha önce bu işlem için çevre illere, özellikle Ankara ve Kayseri’ye sevk edilen hastalar, artık kendi şehirlerinde tanı ve takip süreçlerini sürdürebilecek.
Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ufuk Gördük tarafından gerçekleştirilen bu uygulama, hematolojik hastalıkların tanısında önemli bir hizmet sunuyor. Kemik iliği biyopsisi, kansızlık (anemi), lösemi, lenfoma gibi birçok kan hastalığının tanısında kullanılan en etkili yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor.
Kırşehir’de ilk kez uygulanıyor olması, işlemin riskli olduğu anlamına gelmiyor; bu işlem standart ve rutin bir tıbbi uygulama olarak değerlendiriliyor. Uzm. Dr. Ufuk Gördük, “Bu işlem, hastalarımız için ulaşılması çok daha kolay bir hizmet olacak. Amacımız Kırşehir’de tanı ve tedavi standartlarını en üst seviyeye çıkarmak, hiçbir hastamızın yaşadığı şehirden ayrılmadan hak ettiği kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasını sağlamaktır” dedi.
Artık Kırşehirli hastalar, kemik iliği biyopsisi için başka illere gitmek zorunda kalmadan bu hizmete kendi illerinde ulaşabilecekler.






















