1. Haberler
  2. Genel Haberleri
  3. Kiev’e Rusya’dan düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti

Kiev’e Rusya’dan düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti

Kiev'e düzenlenen Rus saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla yaralı var. Belediye Başkanı Klitschko ve Dışişleri Bakanı Sybiha açıklamalarda bulundu.

Kiev'e Rusya'dan düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi, 30’dan fazla kişi yaralandı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, başkentin 5 bölgesine gerçekleştirilen saldırılar sonucunda apartmanlar ve diğer binalarda ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi. Yangınların çıktığını da belirten Klitschko, yaralıların arasında 4 çocuğun bulunduğunu ifade etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Kiev’de yaşananların korkunç olduğunu vurgulayarak, “Kiev’de cehennem gibi bir geceydi. Savaş alanında hedeflerine ulaşamayan Rusya, hava saldırılarını ve sivillere yönelik terörü yoğunlaştırıyor. Ukrayna’nın acilen ek hava ve füze savunma sistemleri ile önleyici füzelere ihtiyacı var” dedi.

Bu, Kiev’e bu hafta düzenlenen ikinci büyük saldırı oldu. Önceki saldırılarda ise Krivyi Rih yakınlarındaki bir köyde aynı aileden 6 kişi dahil olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca, Rusya’ya ait olduğu belirtilen bir seyir füzesi Polonya’ya düşmüştü.

Askeri analistlere göre, Rusya’nın ilerlemesi bu yıl yavaşlamış olsa da, 1,200 kilometreden fazla cephe hattı boyunca çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Kiev’e Rusya’dan düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir