Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Geçmişin Masalları, Geleceğin Anıları” etkinliğiyle çocukları bir araya getirdi. Etkinlik, Hürriyet Çocuk Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirildi ve anneanneler ile babaanneler, okul öncesi çocuklara masal okudu.
Bu anlamlı etkinlik, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ‘Aile Yılı’ kapsamında düzenlendi. Etkinlikte, çocukların aile büyükleriyle vakit geçirmesi ve aile bağlarının güçlenmesi hedeflendi. 3-6 yaş arası çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen programda, minikler masal dinledikten sonra oyun etkinliklerine katılarak el becerilerini geliştirdi.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Vurmaz Yiğit, etkinliğin önemine değinerek, “Bu etkinliği çok önemsiyoruz. 2025 yılını Aile Yılı olarak ilan ettik ve çocuklarla ilgili programları yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Çocuklarımızın masalları dijital mecralarda dinlediğini biliyoruz. Bu nedenle, babaannelerin ve anneannelerin masal anlatmasını sağladık,” dedi.
Etkinliğe katılan Miyase Ural, torunuyla birlikte geldiğini ve etkinliklerin çok faydalı olduğunu belirterek, “Torunuma bakıyorum, çok güzel eğitim alıyor. Etkinlikleri çok beğeniyorum,” ifadelerini kullandı. Birgül Kötekoğlu ise etkinliğin çocuklar için harika olduğunu vurguladı.





















