1. Haberler
  2. Yerel Haberler
  3. Gaziantep
  4. Gaziantep’in Temmuz İhracatı Yüzde 16,9 Arttı

Gaziantep’in Temmuz İhracatı Yüzde 16,9 Arttı

Gaziantep'in temmuz ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,9 artışla 1 milyar 11 milyon 339 bin dolara ulaştı.

Gaziantep'in Temmuz İhracatı Yüzde 16,9 Arttı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, temmuz ayında Gaziantep’ten gerçekleştirilen ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,9 artışla 1 milyar 11 milyon 339 bin dolar olduğunu açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan rakamları değerlendiren Ünverdi, ocak-temmuz döneminde Gaziantep’in ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 artışla 6 milyar 46 milyon 962 bin dolara ulaştığını belirtti.

Ünverdi, Gaziantep’in aylık ve dönem ihracatında 6. sırada yer aldığını ifade ederek, “Ticaretin güçleştiği, zorlukların arttığı bir süreçte bu rakamlara ulaşılmasını sağlayan sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İhracat bedellerine yönelik satış yükümlülüğünde geçici uygulamanın süresinin uzatıldığını belirten Ünverdi, iş dünyasının öncelikli beklentisinin Merkez Bankası’na döviz bozdurma zorunluluğunun kaldırılması olduğunu söyledi.

Ünverdi, mevcut yüzde 35 olan döviz bozdurma zorunluluğunun kaldırılmasının ihracatçının elini rahatlatacağını ve dış ticarete olumlu etkilerde bulunacağını vurguladı.

Artan girdi maliyetleri ve yüksek faiz oranlarının sanayiciler için en büyük sorun haline geldiğini belirten Ünverdi, ABD’nin ülkemize yönelik uyguladığı yüzde 12,5 ek verginin sanayicilerin rekabet gücünü olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Gaziantep’ten yapılan ihracatta Irak’tan sonra ABD’nin ikinci sırada yer aldığını ifade eden Ünverdi, tekstil sektörünün en önemli pazarlarından birinin ABD olduğunu belirtti. Maliyetler nedeniyle dış pazarda zorluk yaşayan sektörün ek vergi şokuyla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

“Gaziantep’in 10 milyar dolarlık ihracatında yüzde 36 ile en büyük pay tekstil sektörüne aittir. Düşük üretim maliyetleri ve vergi avantajı sağlayan ülkelerle rekabet etmekte zorlanan üreticilerimizin ABD’nin ek vergi uygulaması ile eli iyice zayıflamıştır. ABD ile gelişen diplomatik ilişkiler çerçevesinde yürütülecek çalışmalar, üretim ve ihracatımız için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Gaziantep’in Temmuz İhracatı Yüzde 16,9 Arttı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir