Erzurum Büyükşehir Belediyesi, özel ihtiyaçlı bireyler için anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Aile ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, engelli öğrencilerin sıfır atık bilincine dikkat çekmek amacıyla evlerinde kullanılmayan plastik kutuları, sevimli hayvan figürleriyle süsleyerek mama kaplarına dönüştürmelerini sağladı.
Proje çerçevesinde yarın özel çocuklar, belediyeye ait hayvan barınağını ziyaret edecek. Bu ziyarette, çocuklar barınaktaki kedi ve köpeklerle vakit geçirecek ve kendi yaptıkları mama kaplarını sevimli dostlarına teslim edecek.

Aile ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Temel, projenin tamamen öğrencilerin fikri olduğunu belirterek, “Çocuklarımızda sıfır atık bilincini oluşturmak ve çevre farkındalığı yaratmak adına, evlerinde kullanılmayan plastik kutuları yeniden tasarladılar. Yarın barınaktaki hayvanlarımıza bu kapları mamalarıyla birlikte teslim edecekler,” dedi.

Etkinliğe şu ana kadar 30 özel çocuğun başvurduğunu ifade eden Temel, ailelerin de çocuklarını yalnız bırakmayarak bu anlamlı günde etkinliğe katılacaklarını belirtti. Projenin, hem çocuklar için motivasyon kaynağı olması hem de toplumda farkındalık oluşturması hedefleniyor.






















