Konya’da bebek arabasıyla yürüyen başörtülü bir kadına hakaret ettiği ve saldırıda bulunduğu iddia edilen Refika Beyza Yakargüneş, “Kadına Karşı Kasten Yaralama” suçundan tutuklandı.
Olay, 28 Temmuz 2026 tarihinde meydana geldi. Aylin Altuntaş, bebek arabasıyla sokakta yürürken, Yakargüneş’in bebeğini işaret ederek, “Daha fazla üremeyin… Başındaki ile daha fazla üremeyin” ve “Yobazsınız, siz, kapalılar ürememeli, deliler hastanesine kapatılmalısınız, gerizekalılar” şeklinde ifadeler kullandığı iddia edildi. Bu sözler üzerine taraflar arasında tartışma çıktı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme”, “Hakaret” ve “Kadına Karşı Kasten Yaralama” suçlarından soruşturma başlattı. Başsavcılık, Yakargüneş’in tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.
Konya 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin “Kadına Karşı Kasten Yaralama” suçundan tutuklanmasına karar verdi.






















