Bayburt’ta son günlerde etkisini artıran sıcak hava, özellikle öğle saatlerinde bunaltıcı seviyelere ulaşıyor. Güneşin dik açıyla geldiği saatlerde cadde ve sokaklarda hareketlilik azalırken, vatandaşlar serinlemek için Çoruh Nehri kıyısındaki çay bahçeleri ile gölgelik alanlara yöneliyor.
Çocuklar ve gençler ise meydanlardaki süs havuzları ile çeşmelerin çevresinde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalışıyor. Kentte sabahın erken saatleri ile gece saatlerinde serin hava etkisini hissettirirken, günün en sıcak saatlerinde vatandaşlar dondurma, soğuk limonata, buzlu su ve diğer soğuk içeceklere yoğun ilgi gösteriyor.
Çay bahçelerinde yoğunluk yaşanırken, işletmeler de artan talebe yetişmek için yoğun mesai harcıyor. Alperen Sürmeli, amcasının çay bahçesine yardıma geldiğini belirterek, “Hava çok sıcak. Bir an bile boş zaman bulamıyoruz. İnsanlar hem serinlemek hem de iyi vakit geçirmek istiyor. İlk öncelikle onlara buzlu bir su ikram ediyoruz, onlar da çay, dondurma siparişi veriyorlar” dedi.
Bünyami Kazancı, Çoruh Nehri kıyısının serinlemenin keyifli adreslerinden biri olduğunu vurguladı. Kazancı, “Bazen hararet fazla oluyor. Dondurma harareti gideriyor gibi görünüyor ama gidermiyor. Demli çay içmek lazım ki hararetimiz olmasın. Yazına da kurban, kışına da kurban” ifadelerini kullandı.
Bayburt’ta sıcak havaya rağmen mesaisini sürdüren esnaflar zorlu şartlar altında çalışıyor. Döner ustası İslam Yılmaz, “Bayburt’un yazı geç gelir ama sağlam gelir. 200 derecede döner kesmek her babayiğidin harcı değil” dedi.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Bayburt’ta sıcak havanın hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini açıkladı. Kent merkezinde bugün ve yarın en yüksek hava sıcaklığının 34 derece olması bekleniyor.






















