Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahçelievler Mahallesi’nde düzenlenen okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kadınlar, kep atarak sevinçlerini kutladı.

Mahalle Muhtarı Yasemin Kozan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen seferberlikte, Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmeni Esma Eren’in özverili çalışmalarıyla 25 ile 80 yaşları arasındaki kadınlar okuma yazma öğrenme heyecanını yaşadı.

Kursu tamamlayan 10 kadın, öğretmenleri Esma Eren’den okuma yazma beratlarını alırken büyük bir mutluluk yaşadı. Muhtar Yasemin Kozan, kursiyerlerine sürpriz yaparak bir piknik düzenledi. Piknikte bir araya gelen kadınlar, üniversite mezunları gibi kep atarak sevinçlerini paylaştı.

Kozan, kursların devam edeceğini belirterek, “Mahalle sakinleri kurslara büyük ilgi gösterdi. Okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşayan kursiyerlerimizle piknik yaptık. Bize kıyafet ve kep desteği veren Uygulamalı Bilimler Fakültesi yönetimine de teşekkür ediyoruz,” dedi.
























