İstanbul, Avrupa Büyükler Modern Pentatlon Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Organizasyon, 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada, 22 ülkeden toplam 153 sporcu mücadele edecek. Bu sporcular arasında 67 kadın ve 86 erkek atlet yer alıyor. Yarışmalar eskrim, engel parkuru, yüzme ve laser run disiplinlerinde bireysel ve takım kategorilerinde gerçekleştirilecek.
Bu organizasyon, Türkiye’nin modern pentatlonda büyükler kategorisinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapması açısından büyük önem taşıyor. Avrupa’nın önde gelen modern pentatletleri, bu prestijli etkinlikte boy gösterecek.
Şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek sporcular ise şöyle:
- Kadınlar: İlke Özyüksel Mihrioğlu, Sıdal Aslan, Tulya Kesebir, Ebrar Çalışkan, Yaren Kalender, Tuana Özgür, Zeynep Ay
- Erkekler: Buğra Ünal, Eren Kıvanç Taşyaran, Muhammed Emir Kurtulan, Jan Demir Vurdum, Arda Meriç, Ali Akaydın, Barış Doğu Çelik, Mehmet Doruk Özkan






















