Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları’nın katılımıyla istihdam ve çalışma hayatı konularını masaya yatırdı. Toplantıda sanayicilerin gündemindeki meseleler görüşüldü.
ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, nitelikli iş gücüne erişim, mesleki eğitim, istihdam maliyetleri ve teşvikler gibi başlıklar değerlendirildi. Ardıç, sanayicilerin sahada karşılaştığı zorlukları ve beklentilerini bakan yardımcılarıyla paylaştı.
Açılış konuşmasında Ardıç, Ankaralı sanayicilerin zorlu ekonomik koşullara rağmen üretim ve istihdam konusundaki kararlılıklarını sürdürdüğünü ifade etti. Nitelikli iş gücüne erişimin önemine dikkat çeken Ardıç, mesleki eğitimin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Artık konuyu sadece işsizlik oranları üzerinden değil, iş gücü piyasasındaki beceri uyumsuzluğu üzerinden de değerlendirmek zorundayız,” dedi.
İstihdam maliyetlerinin emek yoğun sektörler üzerindeki etkisine de değinen Ardıç, daha güçlü bir teşvik yapısına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. “Çalışanımızın gelirini korurken, işletmelerimizin üzerindeki yükü de sürdürülebilir seviyede tutmalıyız,” diye ekledi.
Çalışma mevzuatının değişen üretim ve çalışma modellerine uyum sağlamasının önemine de vurgu yapan Ardıç, “İhtiyacımız olan model; güvenceli esneklik sağlayan, kayıtlı istihdamı artıran bir çalışma hayatıdır,” ifadelerini kullandı.
İŞKUR’un mesleki eğitim ve istihdam programlarının önemine değinen Ardıç, bu programların sanayinin ihtiyaçlarıyla daha iyi eşleştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, gençlerin sanayiye ilgisinin artırılması gerektiğini vurguladı.
Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları da sanayicilerin sorun ve çözüm önerilerini değerlendirdi. Ardıç, bakan yardımcılarına sanayicilerin görüşlerini dinledikleri için teşekkür etti.






















