Türk Dünyasının Şair ve Yazarları Kayseri’de Buluştu

featured
Türk Dünyasının Şair ve Yazarları Kayseri’de Buluştu
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Talas Belediyesinin öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşması, farklı ülkelerden edebiyatçıları ve kültür temsilcilerini Kayseri’de bir araya getirdi. Program kapsamında heyet, Talas Belediyesi, Kayseri Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Türk dünyasının edebiyatçıları Talas’ta ağırlandı

Azerbaycan Halk Şairi Sabir Rüstemhanlı, KKTC Aksakalı Oktay Öksüzoğlu, emekli Tuğgeneral Ali Aydın, İstanbul eski İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Azerbaycanlı şair Huraman Muradova ve Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı’dan oluşan heyet, ilk ziyaretini Talas Belediyesine gerçekleştirdi.

Talas Belediye Başkan Vekili Murat İlhan tarafından makamında ağırlanan heyetle yapılan görüşmede, Türk dünyasının ortak kültürel değerleri ve edebiyatın toplumlar arasındaki birleştirici rolü ele alındı.

Başkan Vekili İlhan, Türk dünyasının temsilcilerini Talas’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarına teşekkür etti.

Ortak edebiyat mirası ve kardeşlik vurgusu

Heyet adına konuşan Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, buluşmanın Türk dünyası arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi, ortak edebiyat mirasını yaşatmayı ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Farklı coğrafyalardan gelen şair ve yazarları bir araya getiren etkinlik, Türk dünyasının kültürel ortaklıklarını öne çıkardı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e ziyaret

Talas Belediyesindeki programın ardından Kayseri Valiliğine geçen heyet, Vali Gökmen Çiçek tarafından kabul edildi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede heyet üyeleri, Vali Çiçek’e çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Programın son durağı İl Jandarma Komutanlığı oldu

Türk dünyasının edebiyatçı ve kültür temsilcileri, program kapsamında son olarak Kayseri İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt ile bir araya gelen heyet, görüşmenin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kayseri’de gerçekleştirilen buluşma ve ziyaretlerle Türk dünyası arasındaki kültürel dayanışmanın ve ortak edebiyat mirasının önemine dikkat çekildi.

Türk Dünyasının Şair ve Yazarları Kayseri’de Buluştu
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir