AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü, kent genelinde kurum ve kuruluşlara yönelik afet farkındalığı ve arama kurtarma eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda, Velimeşe Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü personeline Enkazda Arama Kurtarma Temel Eğitimi verildi.
Eğitim, AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılara, muhtemel afetlerde enkaz alanında güvenli çalışma yöntemleri, arama kurtarma faaliyetlerinin temel aşamaları ve ekip çalışmasının önemi uygulamalı olarak anlatıldı.
Programda, enkazda arama ve kurtarma teknikleri ile afet sırasında kullanılabilecek temel ekipmanlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca, afet ve acil durumlarda barınma ihtiyacının karşılanması için çadır kurulumu konusunda uygulamalı eğitim yapıldı.
AFAD ekipleri, enkaz alanında görev yapan personelin kendi güvenliğini sağlamasının, olay yeri değerlendirmesinin doğru yapılmasının ve ekip koordinasyonunun önemine dikkat çekti. Eğitim, katılımcıların farklı senaryolara karşı hazırlıklı hale gelmelerini ve gerekli bilgi ile becerileri kazanmalarını hedefliyor.
Kent genelinde sürdürülen bu eğitimlerin, muhtemel depremler ve diğer afetlerde daha etkin ve koordineli müdahaleye katkı sağlaması bekleniyor.






















