1. Haberler
  2. Genel Haberleri
  3. Manisa’da Çilek Aromalı Bronx Seedless Üzüm Hasadı Yapıldı

Manisa’da Çilek Aromalı Bronx Seedless Üzüm Hasadı Yapıldı

Manisa'da hasadı yapılan Bronx Seedless üzüm, çilek tadıyla dikkat çekiyor. Ziraat Mühendisi, bu üzümün aromasıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Manisa'da Çilek Aromalı Bronx Seedless Üzüm Hasadı Yapıldı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde hasadı gerçekleştirilen Bronx Seedless üzüm çeşidi, hem görünümü hem de aromasıyla dikkat çekiyor. Çekirdeksiz ve hafif pembe renkte olan bu üzüm, tüketicilere çilek tadı yaşatıyor.

Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Sacit İnan, “Bu üzümü yerken gözlerinizi kapattığınızda sanki çilek yemiş gibi hissediyorsunuz” ifadelerini kullandı. Bronx Seedless, 1930 yılından bu yana bağcılık alanında araştırma yapan enstitüde yetiştiriliyor.

Amerika menşeli olan ve Manisa’da da yetiştirilmeye başlanan bu üzüm, üreticiler tarafından “çilek üzüm” olarak adlandırılıyor. İnce kabuklu ve hafif pembe rengiyle dikkat çeken Bronx Seedless, çilek ve frambuaz aromasıyla diğer çeşitlerden ayrılıyor.

İnan, Bronx Seedless’in çekirdeksizlik özelliğini Sultani çekirdeksiz üzümden aldığını, aromanın ise Vitis labrusca türünden gelen genetik özelliklerle oluştuğunu belirtti. Ancak, ince kabuğu nedeniyle ticari üretiminin sınırlı olduğunu vurguladı.

“Aromalı bir üzüm, güzel bir kokusu var. Ancak kabuğu ince olduğu için pazar payı sınırlı. Hobi bahçelerinde sıkça rastlanıyor” diyen İnan, enstitünün satış ofisinde taze üzüm, kuru üzüm, üzüm suyu gibi ürünlerin tüketicilere sunulduğunu da ekledi.

Manisa’da Çilek Aromalı Bronx Seedless Üzüm Hasadı Yapıldı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir