Körfez Ticaret Odası (KTO) ile Pakistan’ın İslamabad Ticaret ve Sanayi Odası arasında, KOBİ’lerin uluslararası pazarlara erişimini artırmak amacıyla bir işbirliği protokolü imzalandı.
İstanbul Sanayi Odası’nda düzenlenen programa KTO Başkanı Recep Öztürk ve beraberindeki heyet katıldı. İki ülkenin oda yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından imzalanan protokol, Körfez ilçesindeki esnaf ve KOBİ’lerin Pakistan pazarına erişimini kolaylaştırmayı ve yeni ticaret ile yatırım alanları oluşturmayı hedefliyor.
Protokol çerçevesinde, KTO üyelerinin sunduğu ürün ve hizmetler belirlenerek, Pakistan pazarında değerlendirilebilecek iş alanları üzerinde çalışmalar yapıldı.
KTO Başkanı Recep Öztürk, bu süreçte üyelerin uluslararası pazarlara açılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Üyelerimizin sunduğu ürün ve hizmetleri belirleyerek Pakistan pazarıyla buluşturulabilecek iş alanlarını değerlendirdik” dedi.
Öztürk, ilerleyen süreçte üyelerden alınacak geri bildirimlerle ticaret, yatırım ve ürün tedariki konularında yeni işbirlikleri geliştirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, işletmelerin yeni pazarlara erişimini kolaylaştırmak için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
Program, Başkan Öztürk ile İslamabad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sardar Tahir Mehmood’un temsilcisi olan oda genel sekreteri arasında plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.






















