Kocaeli’deki Özel Adem Ceylan Final Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı için Bilişim Teknolojileri Alanı’nda özel bir proje sınıfı açma kararı aldı. Bu sınıflara, LGS puanı ve ortaokul başarı puanı dikkate alınarak öğrenci kabul edilecek.
Okul, öğrencilerin hem üniversiteye hazırlık hem de uygulamalı mesleki eğitim almasını sağlayacak bir eğitim modeli geliştirdi. Proje sınıflarında, sayısal dersler ve sınav hazırlık programları ile birlikte bilişim teknolojileri alanında yazılım geliştirme, yapay zeka, siber güvenlik gibi konularda eğitim verilecek.
Öğrenciler, gelişmiş bilişim laboratuvarları ve yazılım atölyelerinde teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme fırsatı bulacak. Ayrıca, ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılmaları teşvik edilecek.
Okul yönetimi, “Öğrencilerimizi üniversite ile meslek arasında bir tercih yapmak zorunda bırakmıyoruz. Amacımız, teknolojiye ilgi duyan, üreten ve geliştiren öğrenciler yetiştirmektir,” şeklinde bir açıklama yaptı.
Yeni eğitim modeli ile öğrencilerin mühendislik, yazılım ve bilgisayar bilimleri alanlarına hazırlanması hedefleniyor. Başarı şartlarını sağlayan öğrenciler, okulun burs imkanlarından da faydalanabilecek.






















