1. Haberler
  2. Genel Haberleri
  3. KKTC Başbakanı Üstel: GKRY Türkiye ile iş birliğini belirleyemez

KKTC Başbakanı Üstel: GKRY Türkiye ile iş birliğini belirleyemez

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, GKRY'nin Türkiye ile iş birliği konusundaki tutumuna tepki gösterdi, bu durumu çelişki olarak değerlendirdi.

KKTC Başbakanı Üstel: GKRY Türkiye ile iş birliğini belirleyemez
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Türkiye ile KKTC arasında imzalanan doğal gaz boru hattı mutabakatını Birleşmiş Milletler’e (BM) şikayet etmesine sert tepki gösterdi. Üstel, “Ana vatan Türkiye ile hangi alanlarda iş birliği yapacağımıza GKRY karar veremez” dedi.

Üstel, GKRY’nin bu girişiminin Kıbrıs Türk halkının kalkınmasına yönelik tahammülsüzlüğünün bir göstergesi olduğunu vurguladı. Rum tarafının, Kıbrıs Türk halkının iradesini yok sayarak enerji dahil birçok konuda tek yanlı anlaşmalar imzaladığını belirten Üstel, KKTC ile Türkiye arasında atılan bir adıma itiraz edilmesini “büyük bir çelişki” olarak nitelendirdi.

GKRY’nin Doğu Akdeniz’de tek taraflı enerji anlaşmaları yaptığını ve Kıbrıs Türk halkının haklarını doğrudan etkileyen kararlar aldığını ifade eden Üstel, bu süreçlerde Kıbrıs Türk halkından onay alınmadığını söyledi. Üstel, KKTC’nin enerji geleceğini güçlendirecek doğal gaz projesi için Rum tarafından izin alınması gerektiği yönündeki yaklaşımı kabul etmediklerini belirtti.

“Böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kendi geleceğiyle, kalkınmasıyla ve enerji güvenliğiyle ilgili kararları alma iradesine sahiptir” diyen Üstel, GKRY’nin BM’ye gönderdiği mektupta doğal gaz boru hattının Türkiye ile KKTC arasında kalıcı bir bağlantı oluşturacağını ifade ettiğine dikkat çekti.

Üstel, “Asıl rahatsızlıkları da budur. Ana vatan Türkiye ile KKTC arasındaki bağların güçlenmesinden rahatsız oluyorlar” dedi. Kıbrıs Türk halkının kalkınmasını engelleyemeyeceklerini belirten Üstel, “İstedikleri kadar şikayet etsinler. Biz ana vatan Türkiye ile birlikte halkımızın haklarını korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakanı Üstel: GKRY Türkiye ile iş birliğini belirleyemez
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir