Orman Genel Müdürlüğü (OGM), İspanya ve Fransa’daki yangın söndürme çalışmalarına katılan dört uçağın görevlerini tamamlayarak Türkiye’ye döndüğünü duyurdu.
OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İspanya ve Fransa’daki yangın söndürme çalışmalarında görevlendirilen 4 uçağımız, görevlerini başarıyla tamamlayarak yurda dönmüştür. 2020 yılından bu yana 8 ülkeye 24 uçak ve 23 helikopter desteği sağlayarak, ormanların tüm insanlığın ortak değeri olduğu bilinciyle uluslararası alanda sorumluluk üstlenmeye devam ediyoruz” denildi.
Ayrıca, açıklamada, “Dünyanın ortak mirası olan ormanları korumak adına uçaklarımızı talimatlarıyla görevlendiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, görevlerini üstün gayretle tamamlayan pilotlarımıza ve kahraman mürettebatımıza teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi. OGM, Avrupa genelinde ve Türkiye’de yangın riskinin devam ettiğine dikkat çekerek, vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.






















