Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Üzümlü Mahallesi’nde çıkan orman yangınına yönelik müdahale sürüyor. Yangın, rüzgarın etkisiyle zaman zaman alevlenmeler yaşanmasına neden oluyor.
Gece saat 02.00 sıralarında başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının ilerleyişi, karadan yürütülen yoğun çalışmalarla durdurulurken, sabah saatleriyle birlikte hava araçları da söndürme faaliyetlerine katıldı.
Helikopter ve uçakların gerçekleştirdiği sortilerle yangının enerjisi önemli ölçüde azaltıldı. Ekipler, yangını tamamen kontrol altına almak için hem havadan hem de karadan çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, bölgede devam eden rüzgar nedeniyle bazı noktalarda alevlenmeler meydana geliyor. Yangın sahasında görevli ekipler, bu noktalara hızlı müdahalelerle alevlerin yayılmasını önlemeye çalışıyor.






















