1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Gökova’nın ‘Deli Mehmet’i alevlerin sönmesine izin vermiyor

Gökova’nın ‘Deli Mehmet’i alevlerin sönmesine izin vermiyor

GÖKOVA KÖRFEZİ'NİN HEMEN KIYISINDA CUMA SABAHI SAAT 03.30’DA BAŞLAYAN ORMAN YANGINI SARP ARAZİDE ÜÇ GÜNDÜR DEVAM EDİYOR.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Kıran Mahallesi Turnalı mevkiinde Gökova Körfezi’nin hemen kıyısında Cuma sabahı saat 03.30’da başlayan orman yangını sarp arazide üç gündür devam ediyor.

Gökova Körfezi Turnalı bölgesinde başlayan yangının söndürme çıkmaları üçüncü güne girerken, yer gündüz sarp kayalıklarda yer yer yükselen dumanlar sadece havadan müdahale edilebiliyor. Gökova Körfezi’ne hakim tepelerde kayalıklarda devam eden yangın geceleri rüzgarın da etkisi ile tekrar başlıyor.

‘Deli Mehmet’ faktörü

Gökova Körfezi’nde yerel halk ve balıkçılar arasında sık kullanılan ‘Deli Mehmet’ rüzgarı yangının kontrol altına alınmasını güçleştiriyor. ‘Deli Mehmet’ rüzgarı, rüzgarın aniden yönünü ve şiddetini arttırması nedeniyle yöre halkı ve balıkçılar tarafından takılan bir isim. Yöre halkının ve balıkçıların anlattıklarına göre, 1970’li yıllarda bölgede yaşayan Mehmet isimli bir balıkçı rüzgârlı bir günde eşiyle tartışır ve denize açılır ama bir daha da geri dönemez. Teknesi günler sonra sahilde bulunsa da Mehmet’in cesedine ulaşılamaz. O günden beri bölgede esen bu rüzgâra halk arasında ‘Deli Mehmet rüzgârı’ deniliyor.

Gece çalışmaları dron ile görüntülendi

Kıran Mahallesi’nin körfeze bakan sırtlarında zaman zaman parlayan alevlere gece boyunca karadan müdahale eden ekiplerin mücadelesi dron kamerasıyla görüntülendi. Bölgede orman, Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi ekiplerinin yanında kurumlar, gönüllüler ve köylüler tarafından alevlerin önünün kesilmesi için mücadele veriliyor. Gökova Körfezi Turnalı mevkiinde başlayan orman yangınında 17’si yazlık 29 yapı zarar görmüştü. Söndürme çalışmalarına 45 arazöz 14 su tankeri 7 dozer ve 313 orman personeli karadan, gündüz saatlerinde ise 16 helikopter ve 8 uçak havadan katılıyor. Jandarma ve emniyet ekipleri de helikopter ve TOMA’larla destek veriyor.

Gökova’nın ‘Deli Mehmet’i alevlerin sönmesine izin vermiyor
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir