Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımını taşıyan otobüse 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon’un Sürmene ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma, yeni elde edilen deliller doğrultusunda yeniden başlatıldı. Söz konusu soruşturma kapsamında 5 şüphelinin ev, iş yeri ve araçlarında arama yapılması için operasyon düzenlendi.
Olay, 4 Nisan 2015 tarihinde Rize’deki Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının ardından gerçekleşti. Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse, Sürmene ilçesinde av tüfeğiyle ateş açıldı. Saldırıda otobüs şoförü Ufuk Kıran, hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanırken, otobüste bulunan futbolcular ve kulüp yetkilileri büyük bir tehlike atlattı.
Olayın ardından başlatılan soruşturma, yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle 4 Ağustos 2020 tarihinde Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatılmıştı. Ancak, Adalet Bakanlığı’nın 24 Nisan 2026 tarihinde kurduğu Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı’nın çalışmaları neticesinde dosya yeniden incelendi.
Yeni HTS ve baz istasyonu analizleri yapıldı. Üç farklı GSM operatörüne ait altı baz istasyonundan elde edilen veriler, bazı şüphelilerin olay öncesinde iletişim halinde olduğunu ve saldırı sonrasında yeniden irtibat kurduklarını ortaya koydu. Özellikle Y.Ö. isimli şüphelinin, olay anında Fenerbahçe kafilesinin sinyal aldığı baz istasyonundan sinyal verdiği belirlendi.
Ayrıca, Y.Ö. ile diğer şüpheliler E.A, H.H. ve Ö.E.’nin olay öncesinde sıkı bir iletişim içinde olduğu tespit edildi. Olay sonrası ise Y.Ö. ve E.A’nın aynı bölgeden baz sinyali verdiği belirlendi.
Soruşturma kapsamında ayrıca, Y.Ö.’nün mali durumunun da incelendiği ve 2022 yılı sonrasında maddi durumunun iyileştiği tespit edildi. Şüphelilere yönelik başlatılan operasyon kapsamında, arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirileceği bildirildi.






















