İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Duygu Geçkin, meyve ve sebze atıklarından doğal pigmentler üreten girişimi Chroma Naturals ile Creative Business Cup Türkiye’yi kazanarak Danimarka’daki dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etme hakkı elde etti.
Creative Business Cup, Türkiye’nin yenilikçi iş fikirlerini desteklemek amacıyla düzenleniyor. Geçkin, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor ve projesiyle sürdürülebilirlik, bilim ve girişimciliği bir araya getiriyor. 26-27 Ağustos tarihlerinde Danimarka’da gerçekleştirilecek olan dünya finallerinde, 50’den fazla ülkeden girişimciler yer alacak.

Finale kalan 9 proje arasında yapılan yarışmada, Geçkin’in Chroma Naturals birinci oldu. Yarışmanın jüri heyetinde İEÜ+KREA Müdürü Dr. Gözde Çeviker, İZKA Yenilik ve Girişimcilik Politikaları Birim Başkanı Dr. M. Sencer Özen, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Melekleri Yatırım Ağı İcra Kurulu Üyesi Berk Altınkeserler ve İEÜ Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik ve Şirketleşme Uzmanı Yeliz Koç Erikan yer aldı.

Geçkin, projesinin petrol bazlı ve hayvansal renklendiricilere alternatif olarak gıda yan ürünlerinden doğal pigmentler geliştirdiğini belirtti. “İlk pigment ürünümüzü TÜBİTAK destekli projemiz kapsamında geliştirdik. Elde ettiğimiz bu ürün, kozmetik formülasyonlarında güvenli ve sürdürülebilir içerik olarak kullanılacak” dedi.

İEÜ+KREA Müdürü Dr. Gözde Çeviker, Creative Business Cup Türkiye’nin yenilikçi girişimlerin gelişmesi açısından önemli bir platform olduğunu vurguladı. “Bu yıl finale kalan projeler, İzmir’in ve Türkiye’nin yenilikçi potansiyelini ortaya koydu. Chroma Naturals’ın dünya finalinde ülkemizi temsil edecek olması bizler için gurur kaynağı” diye ekledi.






















