Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 19 Ağustos’ta meydana gelen silahlı kavgada iki kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan sekiz kişiden beşi tutuklandı.
Alacak verecek meselesi yüzünden çıktığı belirtilen tartışma, kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Olay yerinden gelen silah sesleri üzerine, 112 acil sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahaleleri yaptıktan sonra bir kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiğini tespit etti. Yaralanan altı kişi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralananlardan biri, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, olayın faillerinin Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurdu. Gözaltına alınan sekiz kişiden beşi, adli makamlara sevk edilerek tutuklandı. Diğer üç kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.





















