İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Çeltikçi Mahallesi’ni ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi. Burada köy meydanında üreticilerin sorunlarını dinleyen Dervişoğlu, tarım politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu.
Dervişoğlu, “Çiftçiyi toprağına küstürmemek gerekiyor. Ben size burada bir söz vermeye geldim; borçlu olan çiftçi değildir, devlet çiftçiye borçludur” dedi. Ziyaretinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da Dervişoğlu’na eşlik etti.
Çeltikçi Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, esnaf, işçi ve çiftçilerin sorunlarını yerinde tespit ettiklerini belirten Dervişoğlu, “Sizin sıkıntılarınızı dile getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte siyaset yapmaya ve vekâleti doğru kullanmaya çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Dervişoğlu, Türkiye’nin farklı bölgelerinde üreticilerin benzer sorunlarla karşılaştığını vurgulayarak, “Çiftçinin üretimden uzaklaşmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Devlet, çiftçinin yaptığı üretimin karşılığını vermiyor ve borçlanmasına neden oluyor. Çiftçinin borçlu değil, devletin çiftçiye borçlu olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
İktidara gelmeleri durumunda çiftçilerin borçları konusunda adım atacaklarını belirten Dervişoğlu, “İktidar olduğumuz takdirde beş yıllık süre içerisinde borçlu çiftçi kalmayacak. Çiftçinin borcunun tamamını devlet olarak biz ödeyeceğiz” vaadinde bulundu.
Ziraat Bankası’nın çiftçiyi destekleme amacına dikkat çeken Dervişoğlu, mevcut uygulamaları eleştirerek, bankacılık kaynaklarının büyük şirketler yerine üreticinin yanında kullanılması gerektiğini savundu. Ayrıca, pandemi döneminde gıdaya ulaşmanın ve tarımsal üretimin stratejik öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade etti.
Konuşmasının ardından çiftçilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, vatandaşların ekonomik sıkıntılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Çare milletimizdir” diyen Dervişoğlu, devletin görevini yapması gerektiğini belirtti.
Mevcut iktidara yönelik eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, seçmenlerin değişim için sandığı kullanması gerektiğini vurguladı. Çeltikçi Mahallesi’ndeki buluşma sırasında, 1994 yılında şehit olan Fedai Çakır’ın babası Ahmet Çakır ile Dervişoğlu arasında da dikkat çekici bir diyalog yaşandı.
Dervişoğlu, Çeltikçi Mahallesi’nde bir domates tarlasını da ziyaret ederek tarım işçilerinin çalışma şartlarını ve üreticilerin yaşadığı ekonomik sorunları dinledi. Tarla ziyaretinde esprili anlar da yaşandı.






















