Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demiryolu ağının 10 bin 948 kilometreden 13 bin 919 kilometreye çıkarıldığını açıkladı. Ayrıca, sıfırdan 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa edildiğini belirtti.
Bakan Uraloğlu, demiryolu altyapısının yenilenmesi ve modernizasyonu hakkında yaptığı açıklamada, “Demiryolu ağımızı 10 bin 948 kilometreden 13 bin 919 kilometreye ulaştırdık. Sıfırdan 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa ettik” dedi.
Türkiye’nin hızlı tren işletmeciliğinde Avrupa’nın 6’ncı, dünyanın ise 8’inci ülkesi konumunda olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Hızlı trenlerimizle bugüne kadar 114 milyon yolcu taşıdık. Demiryollarımızı Türkiye’nin ulaşım sisteminin yeniden güçlü bir parçası haline getirdik” şeklinde konuştu.
Demiryolu altyapısının dünya standartlarına dönüştürüldüğünü ifade eden Uraloğlu, “Devraldığımız bütün demiryolu ağını yeniledik ve modernize ettik. Hatlarımızın yüzde 61’ini sinyalli, yarısından fazlasını elektrikli hale getirerek mevcut altyapımızı dünya standartlarında bir demiryolu ağına dönüştürdük” dedi.
Yeni hızlı tren ve demiryolu yatırımlarının devam ettiğini belirten Uraloğlu, “Ankara-İzmir, Halkalı-Kapıkule, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, Yerköy-Kayseri, Kırıkkale-Çorum ve Karaman-Ulukışla gibi hatlarımızın yapımlarını sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Uraloğlu, 2028 yılına kadar doğrudan hızlı trenle bağlanan il sayısını 11’den 27’ye yükseltmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.






















