Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Emirhaydar Mahallesi’nde, mahalle sakinleri imece usulüyle mezarlığın içini parke taşıyla döşeyerek daha kullanışlı hale getirdi.
Mahalle Muhtarı Seydi Vakkas Kaya’nın öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, mezarlık içerisinde yaklaşık 350 metrekarelik alana kilitli parke taşı döşedi. Çalışmalar, mahalle halkının ortak katkısıyla temin edilen parke taşları ve kum kullanılarak kısa sürede tamamlandı.
Kaya, mezarlığın kış aylarında çamur, yaz aylarında ise toz nedeniyle ziyaretçiler için zorluk oluşturduğunu belirterek, mahalle halkının desteğiyle bu sorunu imece usulüyle çözdüklerini ifade etti. Kaya, “Mahallemiz mezarlığı kışın çamur, yazın ise toz içinde kalıyordu. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek kilitli parke taşlarını ve gerekli malzemeleri temin ettik. Hep birlikte çalışarak mezarlık içerisindeki yaklaşık 350 metrelik alanı parke taşıyla döşedik. Destek veren tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Mahalle sakinleri ise yapılan çalışmanın mezarlık ziyaretlerini daha rahat hale getirdiğini belirterek, imece kültürünün yaşatılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.






















