Bursa’da iki gündür etkili olan sağanak yağışın ardından Uludağ yolunda heyelan meydana geldi. Yola kayan toprak ve kaya parçaları nedeniyle ulaşım bir süre dururken, Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla yol yeniden trafiğe açıldı.
Uludağ yolunda ulaşım geçici olarak durdu
Heyelan, saat 06.00 sıralarında Uludağ yolunun Milli Park Gişeleri’ni geçtikten sonraki 38’inci kilometresinde meydana geldi.
Kent genelinde iki gündür etkili olan sağanak yağışın ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yola sürüklendi. Heyelan nedeniyle ulaşım geçici olarak durdu.
Ekipler yolu temizleyerek ulaşıma açtı
İhbar üzerine bölgeye Yiğitali Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi alırken, sürücülerin kontrollü şekilde ilerlemesini sağladı.
Bölgeye Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri de gönderildi. İş makineleriyle yapılan çalışmada yola düşen toprak ve kaya parçaları temizlendi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından Uludağ yolu yeniden ulaşıma açıldı. Ekiplerin bölgede tedbir amaçlı kontrollerini sürdürdüğü öğrenildi.

















