1. Haberler
  2. Genel Haberleri
  3. Türk gemici İlker Lazoğlu, saldırıda hayatını kaybetti

Türk gemici İlker Lazoğlu, saldırıda hayatını kaybetti

Karadeniz'de düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Türk aşçı İlker Lazoğlu, 'Ural' gemisine tahliye edilmişti. Ailesi, saldırı sonrası üzücü haberi aldı.

Türk gemici İlker Lazoğlu, saldırıda hayatını kaybetti
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın Novorossiysk Limanı açıklarında meydana gelen saldırıda Türk aşçı İlker Lazoğlu (47) yaşamını yitirdi. Lazoğlu’nun amcası Faruk Lazoğlu, yeğeninin daha önce saldırıya uğrayan ‘Necibe’ adlı gemiden tahliye edildiğini, ancak bulunduğu ‘Ural’ isimli geminin de vurulması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Karadeniz’de ticari gemilere yönelik saldırılar devam ederken, dronla vurulan ‘Necibe’ kargo gemisinden 18 denizciyi kurtaran ‘Ural’ RoRo gemisi de Novorossiysk açıklarında saldırıya uğradı. Bu saldırıda bir denizci hayatını kaybederken, sekiz kişi yaralandı.

Faruk Lazoğlu, yeğeninin ‘Necibe’ gemisi vurulduğunda kendisini aradığını belirterek, “Gemide aşçıbaşıydı. Gemi bombalandığında beni aradı. Sağ olduğunu, merak etmememi söyledi. Yakın bir zamanda başka bir geminin gelip kendisini kurtaracağını, o gemiye geçeceğini ifade etti” dedi.

Lazoğlu, yeğeninin ‘Ural’ gemisine tahliye edildiğini ve iki gün sonra kendisine ulaşılamadığını anlattı. Şirket yetkilisiyle görüştüğünde, yeğeninin iyi olduğunu ve uçakla geri gönderileceğini öğrendiğini belirtti.

Ancak daha sonra ‘Ural’ gemisinin de saldırıya uğradığını öğrendiklerini ifade eden Lazoğlu, “Dün akşam saat 6-7 civarında yetkili kişi beni aradı. İlker’i Ural isimli gemiye aldıklarını ama geminin de tekrar bombalandığını, yeğenimin bu saldırıda ağır yaralandığını söyledi. Sabaha kadar uyumadık. Daha sonra yeğenimin hayatını kaybettiğini öğrendik” dedi.

Yeğeniyle ‘Ural’ gemisine yönelik saldırı sırasında da telefonda görüştüğünü belirten Lazoğlu, “Kendisiyle Ural gemisi bombalandığında görüştüm. ‘Merak etmeyin, herhangi bir şey yok, sakin olun. Şu anda kimse yaralanmadı’ dedi. Yardım beklediklerini söyledi. Daha sonra irtibatımız kesildi” şeklinde konuştu.

İstanbul’da yaşayan ancak ailesi Samsun’da bulunan İlker Lazoğlu’nun iki kız çocuğu olduğu öğrenildi. Lazoğlu ailesi, saldırıda hayatını kaybeden İlker Lazoğlu’nun naaşının kendilerine teslim edilmesini bekliyor.

Türk gemici İlker Lazoğlu, saldırıda hayatını kaybetti
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir