Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde 2 kişinin yaralandığı bildirildi.
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin yerel saatle 02.00 sıralarında Ibaraki bölgesinin güneyinde, 70 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Bazı bölgelerde yaklaşık bir dakika süren sarsıntı öncesinde cep telefonlarına erken uyarılar gönderildi.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, deprem sırasında insanların evlerinde sarsıntıyı hissettiği ve yol aydınlatmalarının sallandığı anlar yer aldı.
Kawasaki kentinde 03.00 itibarıyla 2 kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca, Tokyo’nun Koto semtindeki Kiyosumi bölgesinde bir su borusunun patladığı, ancak bu olayın depremin etkisiyle olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.
Japonya’nın JR East demir yolu şirketi, depremin neden olabileceği hasarları kontrol ediyor ve ilk tren seferlerinin durumu saat 04.30’a kadar belirlenecek. Ibaraki bölgesindeki Tokai köyünde bulunan iki nükleer enerji santralinde de kontroller başlatıldı. Yetkililer, bu santrallerde herhangi bir anormallik tespit edilmediğini açıkladı.
Japonya Başbakanı Sanae Takaichi, depremin ardından Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi’nde irtibat ofisi kurulduğunu ve hasarın boyutunun belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Takaichi, sarsıntının güçlü hissedildiği bölgelerde yaşayanlardan dikkatli olmalarını istedi.






















