Samsun’un Terme Belediyesi, Suriye Arap Cumhuriyeti Yerel Yönetim ve Çevre Bakanlığı’na bağışlamak üzere bir çöp kamyonu hibe edecek. Bu karar, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapılan Ağustos ayı olağanüstü meclis toplantısında, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait çöp kamyonunun hibe edilmesi konusu ele alındı. Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul ettiği teklif, Suriye’ye yönelik kardeşlik ve dayanışma anlayışının bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Başkan Kul, “Bu hibe yalnızca bir araç desteği değil, aynı zamanda gönül coğrafyamızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirme çabamızın bir parçasıdır. Medeniyetimiz, zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı ve paylaşmayı esas alır. Terme Belediyesi olarak, imkânlarımız dâhilinde kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Hibe edilecek araç sayesinde, Suriye’deki yerel yönetimlerin temizlik hizmetlerine katkı sağlanması ve bölgedeki vatandaşların daha sağlıklı bir çevreye kavuşması hedefleniyor. Kul, “Az veren maldan, çok veren candan. Önemli olan, ihtiyaç duyulan bir zamanda kardeşlerimizin yanında olabilmektir” şeklinde konuştu.






















