1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Sivas’ta buğday ve arpa hasadı devam ediyor

Sivas’ta buğday ve arpa hasadı devam ediyor

Sivas'ta arpa ve buğday hasadı sürerken, Vali Şimşek ve Milletvekili Toy çiftçilere bol kazanç diledi.

Sivas'ta buğday ve arpa hasadı devam ediyor
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas, Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezlerinden biri olarak arpa ve buğday hasadına devam ediyor. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İnceyol köyünde düzenlenen hasat programında biçerdöver kullanarak çiftçilerle birlikte hasat yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Şimşek’in yanı sıra Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ da katıldı. Vali Şimşek, bu yıl yağışların etkisiyle verimli bir sezon geçirildiğini belirtti. Sivas’ın geniş tarım arazileri ve verimli toprakları sayesinde Türkiye’nin önemli hububat merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Vali Şimşek, “Sivas’ta hasat sezonu başladı. Çiftçilerimizle birlikteyiz ve bir hasada eşlik ediyoruz. Tüm çiftçilerimize bol kazançlı bir sezon diliyorum. Sivas, yaklaşık 500 bin ton buğday ve 300 bin ton arpa üretimiyle Türkiye’de önemli bir yere sahip. Amacımız bu potansiyeli daha da artırmak,” dedi.

Sivas Milletvekili Rukiye Toy da, “Kara toprağımız bu yıl çok bereketli. İnşallah güzel bir hasat sezonu olacak. Bizler her zaman çiftçilerimizin yanındayız,” ifadelerini kullandı.

Sivas’ta buğday ve arpa hasadı devam ediyor
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir