Sinop’ta deniz turizmi potansiyelini artırmayı amaçlayan “Yat ve Kruvaziyer Limanı Projesi” düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Proje, 202 küçük yat, 7 mega yat ve 3 kruvaziyer gemisinin yanaşabileceği alanlar oluşturmayı hedefliyor.
Projenin tanıtımında Sinop Valisi Mustafa Özarslan, bu yatırımın Karadeniz’de bir ilk olacağını belirterek, “Burada tarihi ve coğrafi olarak bir liman kenti var. Bu proje ile Sinop, marina kenti haline gelecek,” dedi.

Özarslan, Sinop’un 175 kilometrelik sahil şeridinin yat turizmi için önemli olduğunu vurguladı. “Bu sahillerdeki koylar, yat turizmi için keşfedilmemiş güzellikler sunuyor,” diye ekledi.
AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ise, Karadeniz Bölgesi’nde resmi bir yat ve kruvaziyer limanı bulunmadığını ifade ederek, “Sinop, Karadeniz’in en doğal limanına sahip. Bu proje, bölgedeki yat turizmini geliştirecek,” dedi.

Proje, sadece bir liman değil, aynı zamanda restoranlar, kafeler ve sosyal alanlar içeren 30 bin metrekarelik bir yaşam alanı da planlıyor. Maviş, limanın tamamlanmasıyla birlikte kruvaziyer turizminin Sinop için önemli bir fırsat olacağını belirtti.
Toplantıya, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman da katıldı.






















