Tunceli’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Pertek Köprüsü projesinin Elazığ ile Tunceli arasında kesintisiz kara yolu bağlantısı sağlayacağını duyurdu. Projenin 5-6 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Bakan Uraloğlu, Fırat Nehri üzerinde inşa edilecek köprü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Elazığ ile Tunceli arasında Keban Barajı Gölü’nün kara yolu ile kesintisiz geçilmesi amacıyla Pertek Köprüsü’nü inşa edeceğiz” dedi.
Köprünün uygulama projesinin devam ettiğini belirten Uraloğlu, projenin Yatırım Programı’na alınması için gerekli işlemlerin başlatıldığını ifade etti. Uraloğlu, “Bütçe imkânları çerçevesinde yürüteceğimiz sürecin sonunda yapım sürecine geçilmesiyle projenin 5-6 yıllık yapım süresi içerisinde tamamlanmasını öngörüyoruz” diye ekledi.
Köprüde geçişin iki yaklaşım köprüsü ile kablo destekli özel köprü sistemiyle sağlanacağını vurgulayan Uraloğlu, ana köprünün gergin eğik askılı köprü sistemiyle projelendirileceğini bildirdi. Keban Baraj Gölü’nde yaklaşık 100 metreye ulaşan su derinliğinin, projeye özgü mühendislik çözümleriyle aşılacağını da sözlerine ekledi.
Uraloğlu, “Terörsüz Türkiye hedefimizle birlikte bölgemizde oluşan huzur ve güven ortamını yatırımlarla, üretimle, ticaretle ve istihdamla daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Pertek Köprüsü’nün hayata geçirilmesi, Elazığ ve Tunceli arasında kesintisiz kara yolu bağlantısı sağlayacak. Bu durum, bölgenin ekonomik ve sosyal hareketliliğine katkı sağlarken, turizmden ticarete kadar birçok alanda yeni imkânların önünü açacak” şeklinde konuştu.




















