NÖHÜ, GreenMetric 2026 sıralamasında dünyada 173’üncü oldu

featured
NÖHÜ, GreenMetric 2026 sıralamasında dünyada 173’üncü oldu
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2026 sonuçlarında dünyada 173’üncü, Türkiye’de 18’inci sırada yer aldı. Üniversite, geçen yıla göre 81 basamak yükseldi.

NÖHÜ dünya sıralamasında 173’üncü sıraya yükseldi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), Universitas Indonesia tarafından hazırlanan UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2026 sonuçlarında önemli bir yükseliş kaydetti. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu kampüs uygulamalarının değerlendirildiği sıralamada NÖHÜ, dünyada 173’üncü, Türkiye’de 18’inci, devlet üniversiteleri arasında ise 14’üncü oldu.

Üniversite, 2025 yılında dünya sıralamasında 254’üncü sırada yer alırken, 2026 sonuçlarında 81 basamak yükselerek 173’üncü sıraya çıktı.

2021’den bu yana 447 basamaklık yükseliş

NÖHÜ’nün GreenMetric sıralamasındaki yükselişi yıllara göre de dikkat çekti. Üniversite 2021 yılında 620’nci, 2022’de 442’nci, 2023’te 357’nci, 2024’te 293’üncü ve 2025’te 254’üncü sırada yer aldı.

2026 yılında 173’üncü sıraya yükselen NÖHÜ, 2021 yılına göre toplam 447 basamak ilerleme kaydetti.

Sürdürülebilirlik çalışmaları devam ediyor

Üniversiteden yapılan açıklamada, enerji ve su kaynaklarının verimli kullanılması, atıkların azaltılması ve geri dönüştürülmesi, çevre dostu altyapının geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, elde edilen sonucun iklim dostu kampüs hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmaların bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Uslu, 2021 yılında 620’nci sırada bulunan üniversitenin 2026 yılında 173’üncü sıraya yükselmesinin ve yalnızca son bir yılda 81 basamak ilerlemesinin gurur verici olduğunu belirterek, NÖHÜ’nün hedefinin dünyada ilk 100 üniversite arasında yer almak olduğunu söyledi.

Üniversite, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

NÖHÜ, GreenMetric 2026 sıralamasında dünyada 173’üncü oldu
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir