Muğla’nın Menteşe, Yatağan ve Ula ilçelerinde bulunan baz istasyonlarından gerçekleştirilen akü hırsızlığı olaylarının zanlısı, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalandı. Toplamda 2 milyon 280 bin TL değerinde 76 akü çalan şüpheli, tutuklandı.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü 5 aylık teknik takip ve 148 saatlik kamera incelemesi sonucunda, hırsızlıkları gerçekleştiren kişinin B.Ç. olduğu belirlendi. Şüpheli, ikametgahı ve aracı üzerinde yapılan operasyonla gözaltına alındı.

B.Ç.’nin, Menteşe’nin Gazeller, Yerkesik, Yılanlı, Kafaca ve Yaylasöğüt mahalleleri ile Yatağan’ın Kadıköy ve Ula’nın Çiçekli mahallelerindeki baz istasyonlarından toplam 9 ayrı hırsızlık olayı gerçekleştirdiği tespit edildi. Çalınan akülerin Menteşe’de bir geri dönüşüm işletmecisi olan M.B.’ye satıldığı öğrenildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen B.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aküleri satın alan M.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.






















