1. Haberler
  2. Spor Haberleri
  3. Milli babanın milli çocukları

Milli babanın milli çocukları

TÜRKİYE'Yİ FARKLI BRANŞLARDA DEFALARCA TEMSİL EDEN MİLLİ ANTRENÖR ZEKAİ DORUK'UN ÇOCUKLARI ALEYNA VE BATUHAN, BOĞAZİÇİ KARATE TURNUVASINDA İLK KEZ MİLLİ TAKIM SPORCUSU OLARAK MÜCADELE ETTİ.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’yi farklı branşlarda defalarca temsil eden milli antrenör Zekai Doruk’un çocukları Aleyna ve Batuhan, Boğaziçi Karate Turnuvasında ilk kez milli takım sporcusu olarak mücadele etti.

Kickboks ve Wushu dalında bir çok kez Türkiye’yi temsil eden milli antrenör Zekai Doruk’un çocukları Aleyna ve Batuhan, babalarının nezaretinde çalışarak karate branşında milli olarak hem babalarına hem de Denizli’ye büyük bir gurur yaşattı.

İstanbul Ataköy Atletizm Spor Salonunda yapılan 34. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasına 37 ülkeden toplam 4 bin 200 sporcu katıldı. Bu turnuvaya Mili Takım sporcusu olarak çağırılan Aleyna Doruk büyük bayanlar 55 kg Kumitee maça çıkarak, turnuvayı 6. olarak tamamladı. Kardeşi Batuhan Doruk ise büyük erkekler 84 kg Kumiteden mücadele edip, 5. olarak turnuvayı tamamladı.

İlk kez milli formayı terleten Aleyna Doruk, “Böylesine önemli bir maçta ülkemi temsil ettiğim için gururluyum. Birçok ülkeden 4 bin 200 sporcu içerisinden 6. oldum. Bundan sonraki maçlara daha iyi hazırlanıp güzel başarılara imza atmak istiyorum” dedi.

Babasının izinden gittiği için mutlu olduğunu kaydeden Batuhan Doruk da “Ülkemizin prestijli maçlarından birisinde Milli Sporcu olarak maçlara çıkıp, ülkemi temsil etmek çok büyük bir gurur. Daha başarılı olmayı çok isterdim ama nasipte 5. olmak varmış. Sonraki maçlara daha iyi hazırlanıp zirveye yerleşmeyi umuyorum. Beni ve ablam Aleyna’yı maçlara hazırlayan babam aynı zamanda antrenörümüz olan Zekai Doruk’a ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Büyük bir gurur yaşayan milli antrenör Zekai Doruk ise duygularını şu şekilde ifade etti:

“Uzun bir aradan sonra tekrar yapılan Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasında çocuklarımın milli sporcu olarak davet edilmesi benim için anlatılmaz bir gurur oldu. Maçta hem babası hem antrenörü olarak oğlum Batuhan ve Kızım Aleyna’nın maçlarında beraber heyecan yaşamak çok farklı bir duygu. Her ikisinin de aldığı sonuçlar, bu kadar kalabalık sporcunun olduğu maçta hiçte küçümsenecek bir başarı değil ama sonraki maçlara çok daha iyi hazırlayıp daha büyük başarılara ulaşmasını sağlayacağım. Her iki çocuğumun başarısı ile gurur duydum”

Milli babanın milli çocukları
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir