Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Kayseri’de düzenlenen MHP Melikgazi İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, “Savaşın derinliği ve şiddeti artarken, Türkiye kendi ve diğer ülkelerin egemenliğini muhafaza ediyor” dedi.
Kongre, Kayseri İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Özdemir’in yanı sıra MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın da etkinlikte yer aldı. Özdemir, 21. yüzyılın ikinci çeyreğinde yaşanan krizlerin ve savaşların dünya genelinde yaygınlaştığını ifade etti.
Konuşmasında, Türkiye’nin Montrö Sözleşmesi’nden kaynaklanan sorumlulukları yerine getirerek Karadeniz’deki savaşların daha kötü sonuçlar doğurmasını engellediğini belirten Özdemir, Türkiye’nin hem kendi egemenliğini koruduğunu hem de bölgesel barış için çaba gösterdiğini vurguladı.
Özdemir, Gazze’deki durumu da eleştirerek, “İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve sözde savaş girişimi, insanlık suçu olarak tanımlanmalıdır” dedi. Ayrıca, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki askeri varlığının Türkiye’nin güvenliğini tehdit ettiğini ifade etti.

Kıbrıs’taki gelişmelere de değinen Özdemir, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bazı ülkelerin silahlanma girişimlerinin Türkiye’nin egemenliğini tehdit ettiğini belirtti. Özdemir, bu tür girişimlerin, Türkiye’nin Ortadoğu ve küresel siyasetteki konumundan rahatsız olan çevreler tarafından desteklendiğini savundu.
Özdemir, 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin, Türkiye’nin istikrarını korumada önemli bir adım olduğunu belirtti. Terörle mücadeledeki kararlılıklarını da vurgulayan Özdemir, terörsüz bir Türkiye hedefinin devlet politikası haline geldiğini söyledi.






















