Mersin’de Ayşe Yalçıner, evinde mantı yaparak başladığı üretim serüvenini, üretici kadın stantları aracılığıyla genişletip kendi işletmesini açtı. Yaklaşık üç ay önce faaliyete geçen mantı evi, kadınlara istihdam sağlarken, Yalçıner’in hedefi daha fazla kadına iş imkanı sunmak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen üretici kadın stantları, kadınların ekonomik hayata katılımını güçlendiriyor. Bu stantlar, kadın girişimcilerin kendi işlerini kurmalarına ilham veriyor.
Yalçıner, stantlarda satış yapmanın yanı sıra müşteri ilişkileri ve girişimcilik konularında önemli deneyimler kazandı. Elde ettiği birikimle kendi mantı işletmesini hayata geçiren Yalçıner, farklı mantı çeşitlerinin yanı sıra geleneksel lezzetleri de sunuyor.
Yenişehir ilçesinde hizmet veren mantı evi, el emeği lezzetleri sıcak bir atmosferde müşterilerine sunuyor. Yalçıner, akrabalarından aldığı destekle kadın çalışanlara istihdam sağlıyor ve hayalini daha büyük bir işletme kurarak daha fazla kadına iş imkanı sunmak olarak belirliyor.
Yalçıner, mantı üretimine 1,5 yıl önce evinde başlayarak ailesinin desteğini alarak ilerlediğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadın stantları ile tanıştığını ve burada birçok insanla tanışarak cesaret bulduğunu ifade etti. “Üretici kadın stantları, hayallerime açılan kapı oldu” dedi.
Üç ay önce açtıkları işletmelerinde kalite ve hijyene önem verdiklerini vurgulayan Yalçıner, “Ben başardıysam, bütün kadın arkadaşlarım başarabilir. Hedefim işletmemi daha da büyütmek ve kadınlara ilham olmak” şeklinde konuştu.






















