Denizli’de Merkezefendi Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 5’i tutuklandı, 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da bulunuyor.
17 şüpheli adliyeye sevk edildi
Merkezefendi Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheli, sabah saat 07.30’da adliyeye getirildi. Şüphelilerin savcılık ve mahkemedeki işlemleri gece saatlerine kadar sürdü.
Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden 5’i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Şeniz Doğan’ın da aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı
Mahkeme, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, eşi Mehmet Ali Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüdai Tirit, Mali Hizmetler Müdürü Yurdagül Okkacı ve iş insanı Abdullah Hülagü’nün tutuklanmasına karar verdi.
Diğer 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Şeniz Doğan 40 sayfa ifade verdi
Öte yandan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın savcılıkta 40 sayfa ifade verdiği öğrenildi.
Doğan ve diğer tutukluların adliyeden çıkarıldığı sırada dışarıda bekleyen vatandaşların ıslıklarla destek verdiği görüldü. Tutuklanan Başkan Doğan, saatlerce adliye önünde bekleyen vatandaşların alkışları eşliğinde cezaevine gönderildi.

















