Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlı Mahallesi’nde ekonomik ömrünü tamamlayan yaklaşık 30 yıllık içme suyu hatları yenileniyor. Toplam 3 bin 500 metrelik hattın yenilenmesiyle özellikle yaz aylarında turizm tesislerinde yaşanan düşük su basıncı sorununun azaltılması hedefleniyor.
3 bin 500 metrelik içme suyu hattı yenileniyor
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Marmaris Çamlı Mahallesi’nde eskiyen içme suyu altyapısının yenilenmesi için çalışma başlattı.
Bölgede ekonomik ömrünü tamamlayan yaklaşık 30 yıllık hatlar, çapları büyütülerek yenileniyor. Çalışmalar kapsamında toplam 3 bin 500 metrelik isale ve şebeke hattının yenilenmesi planlanıyor.
Yaz aylarında yaşanan basınç sorunu giderilecek
Çamlı Mahallesi’nde yaz aylarında nüfusun ve su kullanımının artması nedeniyle özellikle turizm tesislerinde düşük su basıncı sorunu yaşanıyordu.
MUSKİ Marmaris İşletmeler Müdürü Hüseyin Karaduman, çalışmanın turizm tesislerinin bulunduğu bölgede yürütüldüğünü belirterek, depodan ana isale hattına kadar 110’luk PVC boruyla 1.500 metrelik bölümün, kalan 2 bin metrelik kısmın ise şebeke hattı olarak yenilendiğini ifade etti.
Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede toplam 3 bin 500 metrelik isale ve şebeke hattı yenilenmiş olacak.
Hatlar kamusal alana taşınıyor
Yenileme çalışmaları kapsamında vatandaşların arazilerinden geçen bazı içme suyu hatları da kamusal alana taşınıyor.
Bu sayede olası arızalara daha hızlı müdahale edilmesi ve bakım-onarım çalışmalarının daha kolay yürütülmesi hedefleniyor. Yeni altyapıyla birlikte bölgede daha yüksek basınçta su kullanımının sağlanması ve su kesintilerinin azaltılması amaçlanıyor.
Muhtardan çalışmalara teşekkür
Çamlı Mahallesi Muhtarı Kenan Öztürk, eski hatlarda zaman zaman patlama ve çatlamalar meydana geldiğini belirterek, hatların vatandaşların tarım arazilerinden geçmesinin bakım ve onarım çalışmalarını da zorlaştırdığını söyledi.
Öztürk, yenileme çalışmasının tamamlanmasıyla bölgede yaşanan sorunların büyük ölçüde giderileceğini ifade ederek, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“Muğla genelinde altyapıyı yenilemeye devam ediyoruz”
MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül ise Çamlı Mahallesi’nde yaklaşık 30 yıllık içme suyu hatlarının yenilendiğini belirtti.
Şengül, özellikle yaz aylarında artan su ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla yürütülen çalışmada hatların kamusal alana taşındığını, böylece muhtemel arızalara daha hızlı müdahale edilebileceğini kaydetti.
Altyapı yenileme çalışmalarının yalnızca Marmaris’le sınırlı olmadığını belirten Şengül, Muğla genelinde eskiyen ve mevcut ihtiyacı karşılamakta zorlanan altyapıların yenilenmeye devam ettiğini ifade etti.

















