Manisa’nın Yunusemre ilçesinde kötü koku, böcek ve fare şikâyetlerine neden olan dairede belediye ekipleri temizlik çalışması yaptı. Merkezefendi Mahallesi’ndeki evden 6 kamyon atık çıkarılırken, daire ilaçlandı.
CİMER ihbarları üzerine ekipler harekete geçti
Yunusemre ilçesi Merkezefendi Mahallesi 3905 Sokak’ta bulunan bir apartmanın zemin katındaki dairede atık biriktirildiği yönündeki şikâyetler üzerine Yunusemre Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.
Çevre sakinlerinin kötü koku ve haşerelerle ilgili CİMER’e yaptığı ihbarları değerlendiren Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, dairede biriken atıkların tahliyesi için adrese gitti.
Evden 6 kamyon atık çıkarıldı
Ekiplerin gerçekleştirdiği temizlik çalışmasında daireden toplam 6 kamyon atık çıkarıldı. Tahliye işleminin ardından evde ilaçlama yapılarak gerekli müdahalede bulunuldu.
Çalışmayla çevre sakinlerinin şikâyetlerine neden olan atıkların temizlenmesi ve halk sağlığını ilgilendiren olumsuzlukların giderilmesi amaçlandı.
Ev sahibine atık biriktirmemesi konusunda uyarı
Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Türker Aybey de ekiplerle birlikte adrese giderek 75 yaşındaki ev sahibi B.A. ile görüştü.
Atıkları satmak amacıyla biriktirdiğini belirten ev sahibine, ev içerisinde atık biriktirilmemesi konusunda gerekli uyarılar yapıldı.
Yunusemre Belediyesi, ilçe genelinde temizlik ve halk sağlığını ilgilendiren şikâyetlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

















