Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kent genelindeki erişilebilirlik sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturacaklarını belirterek “Engelsiz Malatya” hedefini açıkladı. Belediye bünyesindeki atölyede bugüne kadar 2 bine yakın engelli aracının bakım ve onarımı ücretsiz gerçekleştirildi.
“Malatya’da engele dair hiçbir şey kalmayacak”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, eşi Sevgi Er ile birlikte Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde hizmet veren engelli araçları bakım ve onarım istasyonunu ziyaret etti.
Burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Er, kent genelinde erişilebilirlik açısından tespit edilen eksikliklerin giderileceğini söyledi.
Camilerden umumi tuvaletlere, parklardan yollara ve bina girişlerine kadar her alanda erişilebilirliğin sağlanması için çalışma yürütüleceğini belirten Er, “Malatya’da engele dair hiçbir şey kalmayacak” dedi.
Erişilebilirlik eksiklikleri için envanter hazırlandı
Başkan Er, Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde erişilebilirlik konularında görev yapan Ali Haydar Koyun’un kent genelindeki yapı ve alanlarda incelemelerde bulunduğunu ifade etti.
TOKİ, Emlak Konut ve belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda tespit edilen eksik veya hatalı imalatların kayıt altına alındığını belirten Er, hazırlanan envanterin ilgili kurumlarla paylaşılacağını kaydetti.
Engelli araçlarına ücretsiz bakım ve ikame araç desteği
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki atölyede engelli bireylerin kullandığı araçların bakım ve onarımları ücretsiz gerçekleştiriliyor. Atölyenin yalnızca Malatya’ya değil, çevre illerdeki bazı ilçelere de hizmet verdiği belirtildi.
Araçları serviste bulunan vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla gerektiğinde ikame araç da tahsis ediliyor. İhtiyaç halinde ekipler vatandaşların bulunduğu yere giderek yerinde bakım ve onarım hizmeti de sunuyor.
Başkan Er, bugüne kadar 2 bine yakın engelli aracının bakım ve onarımının gerçekleştirildiğini belirterek ekiplerin çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Ziyaretin sonunda Ali Haydar Koyun, yeni yayımlanan “Arinna” isimli kitabını imzalayarak Başkan Sami Er’e hediye etti.

















