1. Haberler
  2. Genel Haberleri
  3. Kütahya’da Kuvây-ı Aile Kongresi Gerçekleştirildi

Kütahya’da Kuvây-ı Aile Kongresi Gerçekleştirildi

Kütahya'da düzenlenen Kuvây-ı Aile Kongresi, aile kurumunun karşılaştığı tehditleri ve çözüm önerilerini ele aldı.

Kütahya'da Kuvây-ı Aile Kongresi Gerçekleştirildi
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya’da, Kadim Vakfı ve Külünkoğlu Aile Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Kuvây-ı Aile Kongresi”, akademisyenler, eğitimciler ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi. Kongre, “Aileyi İhya Etmek, Geleceği İnşa Etmektir” temasıyla gerçekleştirildi ve aile kurumunun karşılaştığı sosyal, kültürel ve dijital tehditler ele alındı.

Kongre, Kadim Konağı’nda yapıldı ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımcılar yer aldı. Programda, Prof. Dr. Ahmet Dağ, Prof. Dr. Murat Okçu, Prof. Dr. Suat Kolukırık gibi isimlerin yanı sıra araştırmacı-yazar Metin Külünk ve sosyolog Sedat Servet Hocaoğulları gibi birçok uzman konuşma yaptı. Aile yapısının güçlendirilmesi, sosyal medyanın etkileri ve kuşaklar arası iletişim gibi konular farklı oturumlarda tartışıldı.

Kongrenin ardından değerlendirmelerde bulunan Kadim Vakfı Başkanı Mustafa Önsay, etkinliğin Türkiye’de “Kuvây-ı Aile” temasıyla gerçekleştirilen ilk kongre olduğunu belirtti. Önsay, bu organizasyonun aile kurumunu güçlendirmeyi hedefleyen uzun vadeli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Önsay, Metin Külünk’ün projesinin aileleri bir araya getirecek bir model oluşturmayı amaçladığını ve bu çalışmaların Türkiye’nin diğer şehirlerinde de devam edeceğini açıkladı. Ayrıca, Kadim Vakfı’nın bu yıl 25 ilde aile ilişkilerini konu alan bir sosyal araştırma yürüttüğünü ve sonuçları ilk kez kongrede paylaştıklarını belirtti.

Aile kurumunun son yıllarda ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Önsay, çözüm önerilerinin bilimsel verilere dayanması gerektiğini söyledi. Kongrenin yoğun katılımla gerçekleştiğini ifade eden Önsay, katılımcıların aile konusunun önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Önsay, sivil toplum kuruluşlarının daha aktif rol alması gerektiğini vurgulayarak, toplumun yalnızlaşma sürecine dikkat çekti. Ayrıca, aile odaklı çalışmaların devam edeceği ve Kuvây-ı Aile Kongresi’nin ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Kütahya’da Kuvây-ı Aile Kongresi Gerçekleştirildi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir